top of page

Kreativnost u službi prirode: Održana radionica izrade sapuna sa fokusom na zaštitu životne sredine

Danas vam donosimo inspirativnu priču o jednom posebnom događaju koji je obogatio proteklu subotu mnogih žena. Semra Sukanović Beslagić, osnovačica brenda ZEN, nedavno je održala kreativnu radionicu izrade glicerinskih sapuna u suradnji s Mrežom aktivnih zajednica (MAZ) u okviru projekta ‘Ekološka mobilizacija’ sa kojim se nastoji doprinositi globalnim ciljevima ekološke održivosti Cilj radionice je podizanje svijesti o štetnim životnim navikama, i učenje o pozitivnim mogućnostima za promjene. Svojim znanjem i entuzijazmom, Semra je inspirirala i povezala predivne žene koje su zajedno stvarale i učile.





Semra, čija je strast prema izradi prirodne kozmetike evidentna, dijeli svoju ljubav prema ovom umjetničkom procesu s drugima. Njena životna vrijednost je doprinos zajednici, pa se rado odaziva na projekte kao što je ovaj koji vodi Mreža aktivnih zajednica. Ova mreža ima izuzetan značaj za lokalnu zajednicu, potičući aktivizam i stvarajući prilike za sve a prvenstveno za žene da se povežu, rastu i izraze svoju kreativnost.

Na radionici, održanoj u predivnom Domu prirode na tuzlanskoj Ilinčici radionica je okupila skupinu predivnih, kreativnih i inspirativnih žena. Zajedno se uživalo u razgovorima, smijehu i učenju. Semra je svoje znanje podijelila s toplinom i ljubaznošću, vodeći učesnice kroz proces izrade glicerinskih sapuna.

Glicerinski sapuni su popularni zbog jednostavnog načina izrade i efikasnog učinka. Na radionici, Semra je koristila najkvalitetnije sastojke i podučila sudionice tehnikama izrade sapuna, uključujući bojanje, dodavanje mirisa i dekoriranje. Sudionice su mogle izraziti svoju kreativnost i stvoriti jedinstvene sapune prilagođene vlastitom ukusu i stilu. Bilo je to vrijeme za međusobno povezivanje, razmjenu ideja i inspiraciju.

Ako niste imali priliku sudjelovati na ovoj radionici, preporučujemo vam da posjetite stranicu Mreže aktivnih zajednica i pratite ZEN prirodnu kozmetiku na društvenim mrežama kako biste saznali o budućim događajima i radionicama. To je prilika da se povežete s istomišljenicima, naučite nove vještine i osjetite radost stvaranja.

Hvala Semri Sukanović Beslagić, Mreži Aktivnih Zajednica i Centru za kulturu Tuzla na ovoj inspirativnoj radionici. Neka vaša ljubav prema kreativnosti i doprinos zajednici uvijek bude izvor sreće i inspiracije!


Hvala vam što ste čitali, a do sljedećeg puta,pogledajte fotogaleriju koju smo vam spremili:


19 views0 comments
bottom of page